September 11, 2011

Депутат: Росія запустила кампанію з дискредитації Януковича

Депутат: Росія запустила кампанію з дискредитації Януковича | Українська правда
П'ятниця, 09 вересня 2011, 09:36
Депутат Святослав Олійник заявляє, що Росія запустила в південно-східних областях України потужну кампанію з дискредитації і зниження рейтингу Партії регіонів і Віктора Януковича.
Як повідомили "Обкому" у прес-службі Олійника, про це депутат і лідер партії "Україна майбутнього" заявив в ефірі "Радіо-Ера".
"Росія відверто почала дуже потужну й жорстку експансію на південно-східних територіях України", - стверджує Олійник.

"Це виглядає таким чином: закидаються досить масовані ідеологічні й технологічні десанти, які активізують маргінальні верстви населення – ядро електоральної підтримки Партії регіонів, проти Віктора Януковича персонально", - сказав депутат.

За словами Олійника, дана кампанія розгортається в основному на території Харківської, Донецької, Луганської областей і в Криму.
"Там іде конкретна агітація представників Росії проти Партії регіонів і Януковича й за Путіна. Це значно складніше, ніж нам видається. Це великий геополітичний процес", - зазначив депутат.
За твердженням Олійника, Росія веде "підривну діяльність" з активізації серед населення сусідніх держав, у даному випадку – України, рухів на користь відновлення Радянського Союзу.
Депутат пов'язує це також із якимись не відомими широкому колу політиків особливостями переговорів щодо газу й іншими економічними питаннями між Росією та Україною.
"В одному Дніпропетровську 60 організацій громадських, у тому числі ветеранів війни, дітей війни, підписалися під меморандумом на підтримку Путіна проти Януковича. Це факт, це відбулося в п’ятницю в Будинку профспілок у Дніпропетровську", - повідомив він.
Олійник також зазначив, що коли Росія запускала різні політичні технології після конфлікту з Грузією, то рейтинг президента Михайла Саакашвілі досягав 60-70%, у той час коли найвищий рейтинг Януковича – це 15% у 3-4 східних областях.
"Це означає, що українській владі необхідно терміново шукати підтримку в центральних і західних областях країни, що вимагає радикальної зміни принципів і методів роботи. А якщо ні, то Янукович може повторити долю Горбачова, який залишився президентом без держави", - сказав Олійник.
Все про: Росія, Янукович

No comments:

Post a Comment