July 12, 2010

Спільна заява за підсумками неформальної зустрічі шести глав держав Співдружності Незалежних Держав (м. Ялта, 10 липня 2010 року) - Офiцiйне представництво Президента України

Спільна заява за підсумками неформальної зустрічі шести глав держав Співдружності Незалежних Держав (м. Ялта, 10 липня 2010 року) - Офiцiйне представництво Президента України
Прес-служба Президента України Віктора Янукович

Спільна заява шести глав держав СНД



Ми, Президент Азербайджанської Республіки І.Г.Алієв, Президент Республіки Вірменії С.А.Саргсян, Президент Республіки Білорусь О.Г.Лукашенко, Президент Республіки Казахстан Н.А.Назарбаєв, Президент РФ Д.А.Медведєв, Президент України В.Ф.Янукович, Голова Виконавчого комітету - Виконавчий секретар СНД С.М.Лебедєв, глави держав – учасників Співдружності Незалежних Держав, позитивно оцінюємо підсумки неформальної зустрічі в Україні, у ході якої були обговорені питання економічного й інвестиційного співробітництва в рамках СНД, а також перспективи реалізації спільних проектів розвитку транспортної й туристичної інфраструктури, у тому числі на регіональному рівні.
Заявляємо, що забезпечення росту рівня життя громадян і поліпшення їхнього добробуту є найважливішими завданнями СНД у сучасних умовах, а також вважаємо активізацію економічної взаємодії пріоритетом діяльності Співдружності.

Особливої уваги було приділено питанню лібералізації торгівлі між нашими країнами. Досягнуто домовленості продовжити активну роботу над новим Договором про зону вільної торгівлі й розглянути цю тему на черговому засіданні Ради глав держав СНД.
З огляду на наявний позитивний досвід, з метою забезпечення стійкого розвитку всіх країн Співдружності, заявляємо про необхідність подальшого розвитку в рамках СНД програм соціально-економічного співробітництва на довгострокову перспективу.
Підтверджуємо намір брати активну участь у реалізації важливих інфраструктурних проектів.
У цьому контексті вважаємо корисним конструктивний обмін думками, що відбувся, щодо розвитку міжнародних транспортних коридорів, а також можливої взаємовигідної участі в проектах зацікавлених держав Співдружності.
Відзначаємо доцільність спільної реалізації інвестиційних проектів розвитку, спрямованих на розширення мережі курортно-оздоровчих, лікувальних і інших об'єктів країн Співдружності.
У рамках виконання Рішення Глав держав від 8 травня 2010 року про оголошення 2012 року Роком спорту й здорового способу життя в Співдружності Незалежних Держав, а також з огляду на підготовку до проведення в Україні в 2012 році чемпіонату Європи з футболу й у Росії в 2014 році - Зимових Олімпійських Ігор у місті Сочі, відзначаємо доцільність спільної участі зацікавлених сторін у будівництві й модернізації стадіонів, спортивних споруд і необхідної інфраструктури.
Вітаємо також проведення чемпіонату світу з хокею в Мінську у 2014 році.
Заявляємо про підтримку ініціативи проведення в Києві у квітні 2011 року Міжнародної конференції «Двадцять п'ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього», присвяченої подоланню наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, включаючи питання перетворення об'єкта «Укриття» в екологічно безпечну систему.

No comments:

Post a Comment