August 2, 2010

СБУ тисне на свободу в інтернеті 02 серпня 2010 09 26

СБУ тисне на свободу в інтернеті 02 серпня 2010 09 26

СБУ тисне на свободу в інтернеті

02 серпня 2010, 09:26
СБУ вийшла за рамки своїх повноважень, викликаючи на «бесіду» блогера й журналіста Олега Шинкаренка.

Таку думку висловив перший заступник глави комітету Верховної Ради з питань свободи слова Андрій Шевченко, передає Коммерсант.

«Дії СБУ є недружніми стосовно блогерів і можуть бути частиною тиску на свободу в інтернеті»,- заявив він.


На думку Шевченка, обвинувачення Шинкаренко в злочині, передбаченому ст. 346, з юридичної точки зору неправомірно:

«Для того щоб обвинувачувати його в погрозі будь-кому, треба, щоб цей хтось хоча б знав про таку погрозу. А президент, наскільки я розумію, із блогом Олега Шинкаренка не знайомий, тож ніяких погроз він не одержував. СБУ вийшла за межі своїх повноважень».

«Коли реальна робота не ведеться, СБУ починає займатися от такими роздутими справами», - заявив Шевченко.

У свою чергу Шинкаренко висловив подив, що в СБУ вирішили провести бесіду саме з ним.

«Якщо набрати в пошуку Google фразу 'убити Януковича', з'являться тисячі результатів. Однак СБУ не спадає на думку переслідувати всіх, хто набрав у себе на сайті це словосполучення «, - сказав він.

За словами блогера, «для того щоб знайти тих, хто реально хоче вбити президента, треба працювати, однак у СБУ не хочуть цього робити. Їм легше сидіти перед комп'ютером і клацати мишкою. У той час коли не розкриті справи про вбивство Георгія Гонгадзе й отруєння Віктора Ющенка, Служба безпеки займається тим, що переслідує блогерів», - обурився він.

У СБУ вважають інакше. «Якщо його (Шинкаренко) вирішили опитати щодо того, що він мав на увазі під цими висловленнями, то він, як законослухняний громадянин, має прийти й розповісти, чи дійсно це був жарт, чи ні. Вони мають це з'ясувати, це їхня робота»,- заявила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

No comments:

Post a Comment