September 28, 2010

Громадська акція проти нецивілізованих дій Служби Безпеки України

Чи збирає СБУ про мене інформацію?

28 вересня 2010 | Київ
У середу, 29 вересня, о 13:45 журналісти, громадські діячі та бажаючі громадяни вишикуються в чергу до громадської приймальні Служби Безпеки України (вул. Малопідвальна, 16 – нова адреса громадської приймальної, за рогом, від старої - 150 метрів) з метою подати інформаційний запит, щоб дізнатися «чи збирала протягом останнього року щодо мене Служба Безпеки України будь-які дані, проводила оперативні заходи, прослуховувала мої телефони, організовувала стеження?» Акція є реакцією на безпідставний збір інформації представників СБУ по відношенню до громадських діячів та журналістів. Зокрема, нещодавно СБУ разом із податковою навідалися додому до директора Інституту масової інформації Вікторії Сюмар
http://blogs.pravda.com.ua/authors/sumar/4c9c4a97306e0/, яка займає активну громадську позицію щодо відстоювання свободи слова, і в тому числі є членом руху «Стоп Цензурі!»
Також у Черкасах 21 вересня СБУ цікавилася в представників ГО «Демократичний Альянс» про роботу організації з міжнародними грантами.


Пізніше СБУ «попередила про відповідальність» «Демократичного альянсу»http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=102384&cat_id=39574 за публічне поширення такої інформації з нібито «перекрученими фактами».

Журналісти та громадські діячі вимагають у голови СБУ Валерія Хорошковського припинити травлю громадських діячів та публічно пояснити такі дії своїх підлеглих! Вони також вимагають у Президента Віктора Януковича як гаранта Конституції особисто втрутитися у ситуацію.

Журналістський рух «Стоп цензурі!» підкреслює, що акція не є політичною. Будь-яка партійна символіка буде згорнута! Прохання до партій не використовувати громадську ініціативу у рекламних цілях.

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.
Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.
Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.telekritika.ua/news/2010-05-22/53128
Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері:http://twitter.com/Stopcensorship
Контактна особа:
Артем Соколенко, координатор прес-центру
Громадського руху «Стоп цензурі!»
050 440 46 08, censor.stop@gmail.com
Світлана Заліщук
Новий Громадянин
www.newcitizen.org.ua

No comments:

Post a Comment