July 3, 2016

Гібридна війна продовжуєтся: нові російські загрози в Україні

Ірина Северин  |  UAObserver 


Українську політичну думку сьогодні сколихнула стаття впливового в Україні експерта Владіміра Горбуліна.  Автор закликає до асіметрічних дій проти Росії, але дивним чином ігнорує ісснуючи ситуацію в самій Україні, де вплив Росії не зменьшується, а збільшується, що становить основний напрямок російського удару по Украіїні.

Присутність в країні 7 російських банків з російським державним капіталом, забеспечує корупційні звязки з російським керівництвом та непередбачуваність українських політиків. Російські банки не тільки на підпали під санкції, але й отримують фінансову допомогу від НБУ під фальшивим приводом збереження стабільності банковського сектору, хоча вони вже давно могли би бути замінені на європейські банки.
Спекулятивна атака саме цих російських банків на гривню в 2014-му призвела до її драматичного знецінення в декілька разів. Тобто, російські банки в Україні - це бомби всередині держави, які кожної хвилини ( в час Х) можуть знову вибухнути та різко знецінити національну валюту - миттєво перетворити українців на жебраків та Україну в нефункціональну державу -"failed state".
Дргуий виклик - це  переселення росіян  в Україну, що нагадує повзучу та неконтрольовану окупацію (під час війни). Навіть якщо вони і не є  інфільтрантами ФСБ, все одно несуть та навязують свої цінності, поступово змінюючи ідентичність українців. Антропотоки за визначенням російських військових є головною зброєю в гибридній війні. 
Відбувається поступовий процес заміни  українців, які гинуть на Донбасі, на активних росіян, які їдуть вчити  українців як жити, зі своєю войовничою зневагою до Заходу та мрією про велич об'єднаної Русі-України, тобто мрією поєднання Московії та України в єдину державу ( проти Заходу). 
Їдуть з купою грошей для підкупу всіх та вся, що робить їх ідеї привабливими. Грошові запаси поповнюються щедрими спонсорами з російських банків, отримуючих фнансову допомогу від НБУ. Таким чином можна констатувати, що останнім часом вплив Росії на Україну зсередени країни не тільки не зменьшився, а значно збільшився. 
Відбувається це через те, що верхівка влади має свій зиск в цьому процесі. Знецінена гривня означає, що об'єкти приватизації так само знецінюються - тобто штучно створена можливість зкупити Україну в п'ять разів дешевше в доларовому еквіваленті. 
До того ж на паритетних умовах з росіянами в обмін на частку  в російських нафтових, газових або будь-яких інших родовищах як плату за допуск росіян до української приватизації та фінансову допомогу їм за рахунок західних кредитів в умовах західних санкцій. 
Тобто приватизація не дасть ніякого імпульсу розвитку країни як це було б у разі західних інвестицій, які б принесли нові технології та пов'язали майбутнє України з Заходом. Навпаки, участь російських банків або їх підставних клиентів в приватизації зцементує дебілізуючий Україну тандем владних олігархів та російської держави вже навічно, що призведе до втрати незалежності. Саме в цьому напрямку зараз рухається ситуація під бадьорі, але фальшиві заклики до євроінтеграції.

(C) UAObserver

No comments:

Post a Comment