April 28, 2011

Протестувальників не пускають до Києва та попереджають про провокації

Протестувальників не пускають до Києва та попереджають про провокації

Протестувальників не пускають до Києва та попереджають про провокації

Світлана Тучинська27 апреля 2011
Активістів, які їдуть до Києва на акцію протесту, не пускають до міста. Про це повідомляє мережа громадської дії "Опір", що планує зібрати до тисячі активістів зі столиці та регіонів на мітингу сьогодні, 27 квітня, під Адміністрацією президента на Банковій.
Мета протесту – незгода з Харківськими угодами, що подовжили термін перебування Чорноморського флоту Росії в Криму на 25 років, і були підписані рівно рік тому. Багато експертів, політиків та активістів вважають угоди неконституційними та такими, що не відповідають національним інтересам України.
За інформацією "Опору", страйкарі не можуть доїхати із Чернігівської, Хмельницької області, а також із Одеси та Харкова.
"Сьогодні вранці замовлений автобус не з`явився до місця збору активістів у Ніжині. Водій каже, що не поїде, бо не хоче позбутися машини та ліцензії", – каже активіст "Опору" Андрій Левус.
За його словами, в селі Кіпті під Києвом працівниками ДАІ було затримано автобус із активістами з Чернігова: "Мовляв, автобус технічно несправний, хоча при виїзді з Чернігова його також зупиняли, все було в порядку. Зараз його відправили назад в Чернігів".
"З Одеси ще тиждень тому автоперевізникам було негласно заборонено "везти помаранчевих". Тому люди звідти зараз їдуть поїздами, маршрутками. Активістам у Харкові не продають квитки не експрес, люди їдуть маршрутками", – каже Левус.
Також активісти не мають зв`язку з людьми, які їхали на акцію з Хмельницької області – востаннє з ними говорили по телефону, коли їх зупинило ДАІ. В "Опорі" кажуть – можливо, що їх затримала міліція.
В прес-службі ДАІ поки що не коментують ситуацію.
Проблеми з квітневою акцією протесту почалися задовго до запланованої дати. Раніше "Опір" повідомляв, що дві фірми раптово відмовили в звуковому забезпеченні акції протесту, натякаючи на те, що вони не хочуть мати "проблем з владою".
Акцію протесту проти Харківських угод призначено на сьогодні на 12 годину. На той же час в Маріїнському парку біля Верховної Ради запланована акція на підтримку угод та Партії Регіонів. Її буде проводити молодіжне крило провладної партії.
Активісти опору побоюються провокацій та кажуть, що в Маріїнському парку біля памятника Ватутіну вже збираються активісти Партії Регіонів, Беркут та міліція.
"Працівник Беркуту, я не буду називати його прізвище, сказав нам, що навколо центру вже стоять автобуси із мілціонерами, які готові до провокацій та в разі чого будуть "пакувати" протестувальників", - каже Левус.

No comments:

Post a Comment