April 21, 2011

Громадськість закликає парламент ухвалити законопроект про ГО в цей четвер!

Громадськість закликає парламент ухвалити законопроект про ГО в цей четвер!

Громадськість закликає парламент ухвалити законопроект про ГО

Громадськість звернулась до політичних сил та Президента України з вимогою ухвалити законопроект про громадські організації. Будь ласка, підтримайте звернення!
 Звернення до Президента України 
В.Ф.Януковича,
Голови Верховної Ради
п.Литвина В.М.,
депутатів усіх фракцій
Шановний  Президенте України, Голово Верховної Ради та народні депутати!
Представники громадських організацій звертаються до усіх політичних сил у Верховній Раді – представників влади та опозиції - із закликом ухвалити законопроект "Про громадські організації" (№ 7262-1) у  четвер, 21 квітня, коли даний законопроект включений до порядку денного парламенту.

Новий закон може запровадити європейські стандарти для створення та діяльності громадських організацій в Україні, тому його ухвалення надзвичайно важливе для представників громадянського суспільства як спосіб налагодження конструктивного діалогу між владою і суспільством. Чинний український Закон "Про об'єднання громадян" Європейський суд з прав людини визнав недемократичним.
Законопроект має авторство депутатів з Партії Регіонів, Блоку Литвина та БЮТ й отримав майже одноголосну підтримку профільного комітету у ВР.
Громадськість вітає готовність політичних сил робити конкретні кроки щодо зміни чинного законодавства назустріч громадянському суспільству й сподівається у позитивному ухваленні закону.
Також представники громадських організацій схвалюють указ Президента України "Про План заходів із виконання обов'язків та зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи" №24\2011 від 13.01.2011 року, у якому йдеться про необхідність ухвалення даного законопроекту.
Важливо відзначити, що резолюція ПАРЄ закликала Україну прискорити прийняття нового Закону «Про громадські організації». Його прийняття також набуває актуальності у зв’язку з початком головуванням України у Комітеті Міністрів Ради Європи, яке розпочнеться з 09 травня 2011 року.
Новий проект закону України "Про громадські організації" (№7262-1) спрощує процедури створення і реєстрації громадських організацій, скасовує територіальні обмеження діяльності, дозволяє громадським організаціям захищати суспільні інтереси, створює прозорий реєстр громадських організацій.
Вважаємо, що ухвалення цього Закону допоможе громадським організаціям відчути себе повноцінними партнерами демократичної держави у вирішенні суспільних проблем та стане позитивним сигналом для українського суспільства і міжнародної громадськості щодо проєвропейського курсу України.

No comments:

Post a Comment