October 14, 2012

''УДАР'' зняв на користь ''Батьківщини'' 26 кандидатів

''УДАР'' зняв на користь ''Батьківщини'' 26 кандидатів | Українська правда
 Неділя, 14 жовтня 2012, 12:35
 
Партія "УДАР" заявила про зняття 26 кандидатів у мажоритарних округах на користь Об'єднаної опозиції і ще 6 – на користь самовисуванців.
Про це йдеться в заяві, розміщеній у неділю на сайті партії.
Таке рішення прийнято "заради перемоги, формування демократичної більшості у парламенті нового скликання та відсторонення від влади Партії регіонів".
"Ми розраховуємо на те, що ВО "Батьківщина", виходячи з тих самих міркувань, відкличе своїх кандидатів з 22 округів", - йдеться в заяві.

У партії зазначають, що єдиним критерієм вибору кандидатів є забезпечення результату – недопущення перемоги Партії регіонів – а не особисті амбіції політиків чи політичних сил.
"Шестеро кандидатів від "УДАРу" знімаються на підтримку опозиційно налаштованих самовисуванців. Ми розраховуємо, що цих самовисуванців ми підтримаємо спільно з "Батьківщиною", - йдеться також у заяві.
"В округах, де перемога представників влади не є імовірною, або де зняття кандидатури від "УДАРу" чи "Батьківщини" не змінює ситуації на окрузі, ми виходимо з принципу політичної конкуренції і закликаємо виборців підтримати демократичну силу, чия позиція їм ближча", - зазначають також у партії.
Прес-служба також підкреслює, що партія не примушувала своїх кандидатів зняти кандидатури і абсолютна більшість з них зробили свідомий вибір. "На з’їзді ми забезпечили відповідну правову процедуру", - уточнюють в "УДАРі".
"Ми очікуємо симетричних кроків ВО "Батьківщина", виходячи з результатів переговорів і підтримки кандидатів на виборчих округах", - йдеться в заяві.
На сайті партії опубліковано список кандидатів, яких знімає "УДАР" на користь кандидатів від Об'єднаної опозиції і самовисуванців, а також список кандидатів від "Батьківщини", яких рекомендується зняти на користь "УДАРу".
О 15:30 у неділю прес-служба "УДАРу" повідомила, що відразу після з'їзду партія звернулася до Центрвиборчкому із заявою про скасування реєстрації 32 кандидатів у мажоритарних округах, які знімаються на користь кандидатів від ВО "Батьківщина" та опозиційно налаштованих самовисуванців.

No comments:

Post a Comment