February 14, 2013

Степан Хмара: Тимошенко поставила Україну на коліна!

Степан Хмара: Тимошенко поставила Україну на коліна! — Главком

 

Степан Хмара:  Якщо ми кажемо, що живемо в правовій державі, то в правовій державі кожен має відповідати за свої вчинки. Не дивлячись, чи це прем’єр, чи це президент, чи це рядовий громадянин.

 

Степан Хмара: Тимошенко поставила Україну на коліна!11.08.2011 г. в 17:43
Напередодні 20-ї річниці Незалежності України ми зустрілися з Героєм України, багатолітнім політв’язнем, народним депутатом України кількох скликань Степаном Хмарою. Проголошення незалежності Степан Ількович зустрів в слідчому ізоляторі, в тому самому СІЗО, де зараз перебуває Юлія Тимошенко. Але він сидів за боротьбу за незалежну Україну, а вона за пограбування цієї України. Саме з цього ми і почали нашу розмову.
- Степане Ільковичу, судовий процес над Тимошенко – це політика, як стверджує опозиція, чи кримінал, як переконує влада?
- Якщо ми кажемо, що живемо в правовій державі, то в правовій державі кожен має відповідати за свої вчинки. Не дивлячись, чи це прем’єр, чи це президент, чи це рядовий громадянин.
Мене просто дивує, що багато наших «псевдодемократів» так захищають пані Тимошенко і кричать, що це політичний процес. Хочу їх запитати: чи вони вважають, що правильно підписала Тимошенко «газові угоди» і здала Росії, як кажуть, «з бебехами» Україну? Більше того, я переконаний, що там була її змова з Путіним. Але, на жаль, наші правоохоронні органи не можуть цього довести. Там є ознаки державної зради! Тимошенко ж не переслідують за те, що вона голова партії «Батьківщина», а за конкретні речі. Вона Україну поставила на коліна!
Я вже не кажу про інші справи. Як вона керувала урядом, як вона влаштовувала провокації проти президента Ющенка і таке інше. Про що мова? Який політичний процес! Над ким політичний процес? Що за байки!
Я ніколи не був симпатиком ні чинної влади, ні їхньої партії, але говорити такі дурниці, що «в Україні йдуть політичні процеси», то я їх, поки що не бачу.
- Зараз опозиція закликає молодь вийти на вулиці. На вашу думку, чи почує її молодь і чи можливе повторення в Україні «Лондонського сценарію?»
- Я не бачу, поки що, опозицію в Україні. Я сумніваюся, що хтось вийде. Хіба що за гроші, оскільки грамотна молодь прекрасно знає цю авантюристку.
А партія «Батьківщина» - хіба це опозиція. Ви згадайте, як ця опозиція в 2008 році фактично домовилася з Партією регіонів розділити Україну навпіл. Цього ніхто не забув. От вам і опозиція! Я добре знаю, кого назбирала Тимошенко в свою партію після того, як прийшла до влади. Яка там тільки антиукраїнська наволоч не опинилася! Про що ми говоримо?
- Давайте повернемося до 20-ї річниці незалежності України. Що вдалося, а що не вдалося зробити за цей час?
- 20 років засвідчили, що Україна відбулася, як незалежна держава. Але, на жаль, в Україні до цього часу не було української влади.
- А якою ви бачите Україну в майбутньому?
- Це залежатиме від поведінки нашого суспільства. Будь яка влада залежить від суспільства, її успіхи чи не успіхи залежать від того, яке суспільство. Поки що суспільство хворе і неорганізоване, тому й влада дозволяє собі витворяти різні фокуси.
Чи здатна українська нація боротися за свої права стане зрозуміло, коли розглядатиметься, так звана, земельна реформа. Якщо українське суспільство дозволить продавати землю, перетворювати сільськогосподарські угіддя на товар – це означає, що воно не здатне себе захистити і відстояти нормальну Українську державу. Я би не хотів цього.
А опозиція має думати про ці речі, а не про те, як рятувати аферистку Тимошенко.
Джерело: УНН 
 «Українські національні новини»

No comments:

Post a Comment